A A A

Novaoptic
Novaoptic
Menu top
Menu bottom

Lentile progresive - Avantaje si BeneficiiOdată cu trecerea anilor, e natural ca ochii să cunoască o scădere progresivă a puterii de adaptare. Pentru a avea o vedere clară la toate distanţele, cea mai bună alegere sunt lentilele progresive! Confortul excepţional conferit de lentilele progresive, în contextul diferitelor activităţi cotidiene, este principalul argument în recomandarea lentilelor progresive.

AVANTAJELE lentilelor progresive:

 • echilibrarea vederii binoculare;
 • tranziţie progresivă şi extrem de uşoară între zona pentru vederea la distanţă şi cea > pentru vedere la aproape;
 • acomodare rapidă şi uşoară;
 • nu trădează vârsta purtătorului;
 • lentilele progresive de ultima generaţie au imagine periferică semnificativ îmbunătăţită în comparaţie cu lentilele progresive convenţionale.

Vorbim astăzi despre lentile progresive personalizate pentru cei mai exigenţi purtători. Aceştia sunt cei care doresc o soluţie unică care să corespundă exact cerinţelor proprii: personalitatea îmbinată cu tehnologie sofisticată. Acum acest lucru este posibil cu noul aparat Visioffice.

Visioffice este un sistem complet de măsurare care permite opticienilor să obţină cu mare precizie parametrii ramelor şi lentilelor folosite astăzi în optica medicală şi apoi să le recomande cu încredere clienţilor.

Visioffice reprezintă un progres important în obţinerea unei calităţi şi precizii deosebite a ochelarilor. Reprezintă, in egală măsură, un mijloc foarte util, plăcut şi atractiv cu care clienţii interacţionează pe tot parcursul procesului de alegere a lentilelor şi ramelor.

lentile progresive

Fig. 1 Beneficiu lentile progresive: Vedere clară la distanţă, la aproape şi la distanţă intermediară
Putem comanda lentilele progresive luând în considerare următorii parametri personalizaţi obligatorii:

 1. Coeficientul de mişcare cap/ochi;
 2. Coeficientul de stabilitate;
 3. Distanţa pupilară măsurată pe fiecare ochi;
 4. Distanţa ochi-lentilă (vertex) sau distanţa Centrului de Rotaţie al Ochiului în cazul opţiunii EYECODE;
 5. Unghiul de curbură al ramei;
 6. Unghiul pantoscopic;
 7. Înălţimea de montaj;
 8. Gravarea iniţialelor purtătorului pe lentile (până la 4 caractere).
lentile progresive
Fig. 2 Beneficiu lentile progresive: Imaginea
periferică este semnificativ îmbunătăţită

BENEFICIILE lentilelor progresive personalizate sunt:

 • adaptare uşoară;
 • garanţia adaptării;
 • se potrivesc perfect tuturor ramelor cu o înălţime de montaj minimă de 14mm.

Avantajele pentru purtătorii de ochelari sunt efectul de „valuri” redus şi o vedere dinamică optimizată.

Performanţele lentilelor progresive sunt puternic influenţate de dimensiunea pupilei utilizate la calculul lentilei. Dimensiunea pupilei variază permanent, în funcţie de diferiţi factori:

 • distanţa: cu cât un obiect este mai aproape, cu atât pupila se micşorează;
 • lumina: cu cât luminozitatea este mai scăzută, cu atât pupila se măreşte;
 • vârsta: persoanele mai în vârstă au pupila mai mică;
 • ametropia: proiecţia pupilei prin lentilă variază în funcţie de ametropie.

În prezent, lentilele progresive au evoluat atât de mult încât prezbiţii pot să îşi aleagă orice tip de ramă fără să le fie afectat câmpul vizual!
Lentilele progresive sunt astăzi perfect adaptate şi pentru ramele înguste fără să fie făcute compromisuri care să limiteze performanţele confortului vizual. Geometria asferică şi calculul curburilor suprafeţelor lentilelor în funcţie de dioptrie, adiţie şi diametru, conduc la lentile subţiate, aplatizate, cu aberaţii reduse, câmpuri vizuale largi şi implicit, o acomodare uşoară şi rapidă a purtătorului cu lentilele.
lentile progresive
Fig. 3 Beneficiu lentile progresive: Acomodare
rapidă şi uşoară

Activitatea cotidiană a fiecărui purtător de ochelari reprezintă un factor important în alegerea lentilei progresive. Astfel, persoanele care îşi desfăşoară activitatea în interior (medici, profesori, muzicieni, proiectanţi, informaticieni etc) le sunt recomandate lentilele cu câmpuri vizuale duble pentru aproape şi triple pentru zona intermediară.

Persoanele sceptice, care nu au mai purtat lentile progresive, le recomandăm lentile cu o construcţie asferică, respectiv atorică care asigură un câmp vizual mare atât pentru vederea de departe cât şi pentru zona de intermediară şi cea de citit.

Performanţele lentilelor progresive sunt îmbunătăţite prin tratamentele antireflex, de ultimă generaţie, care conferă o transparenţă maximă lentilelor şi o estetică deosebită. Lentilele progresive sunt şi în varianta fotocromatică, cu indice mare de refracţie (în funcţie de dioptrie şi de cerinţele estetice ale purtătorului).

Intreaga gama de lentile progresive din portofoliul Novaoptic beneficiază de certificate de calitate si de garanţie de adaptare.Află mai mult! Vezi articolul din secţiunea News: Aparatul Visioffice!

Recomandă:


Comentariile cititorilor(18)

 • Recent mi-am pus si eu ochelari cu lentile progresive si nu ma pot acomoda cu ei iar cand obosesc incepe ochiul drept sa lacrimeze. Spuneti-mi va rog ce se intampla !
  Claudia Tivilichi
  26-04-2014 |
 • Buna ziua D-na Tivilichi,

  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro

  Referitor la problema dumneavoastra va pot oferi urmatoarele informatii.
  Acomodarea cu lentilele progresive este influentata de mai multi factori:
  - dioptrie, aditie, designul lentilei progresive, lentile purtate anterior, masurarea parametrilor specifici lentilelor progresive, montaj.

  Cele mai frecvente cazuri ale neacomodarii cu lentile progresive sunt erorile de montaj sau de prescriptie.
  Cel mai bine ar fi sa va adresati opticii de unde i-ati comandat pentru o verificare in primul rand al corectitudinii montajului si apoi al prescriptiei.
  Lentilele progresive sunt lentile personalizate care se monteaza dupa parametri specifici: inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex.

  Daca montajul si prescriptia dumneavoastra au fost verificate si sunt corecte dar nu reusiti sa va acomodati ar trebui sa beneficiati de garantia de acomodare oferita de catre toti furnizorii de lentile.

  Speram ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand.

  Livia Dobrescu
  Director Vanzari
  Livia Dobrescu
  28-04-2014 |
 • Buna ziua.
  va rog sami spuneti cam cat ar putea costa o pereche de ochelari cu lentile progresive dioptrii +2.75 ambii ochi ,rama pret mediU (cca 200 de lei maximum)standard si in varianta cu protectie contra zagaraiturilor.Astept urgent raspunsul Dvs.Numai bine
  Boris Georgescu
  27-09-2014 |
 • Buna ziua d-le Georgescu!

  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Pretul unei perechi de ochelari cu lentile progresive standard si cu tratament antireflex premium (durificare forte si efect antistatic) porneste de la 1000 de lei.
  Recomandarea noastra este ca achizitionarea unui astfel de ochelar sa fie facuta sub indrumarea unui profesionist, deoarece alegerea ramei si a tipului de lentile este influentata de mai multi factori (tipul de activitate desfasurat, stilul de viata, prescriptia de ochelari etc)

  Pentru detalii suplimentare va asteptam la unul din punctele noastre de lucru, din Botosani si Suceava, zilnic intre orele 08:30-17:30.

  Daniela Jugariu
  Director vanzari
  Daniela Jugariu
  30-09-2014 |
 • Buna ziua ,port ochelari cu lentile progresive de 4 ani si am constatat ca dioptriile cresc anual , ba chiar si mai repede . In activitatea pe care o prestez ochii i-mo obosesc repede si ma ustura .As vrea sa stiu cat costa lentilele progresive personalizate si unde sa ma adresez in Bucuresti.
  Roman Viorel
  30-10-2014 |
 • Buna ziua d-le Roman!

  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Pretul unei perechi de lentile progresive personalizate porneste de la 1400 lei.
  Asa cum recomandam mai sus, d-lui Georgescu, achizitionarea unui astfel de ochelar trebuie facuta sub indrumarea unui profesionist. Prin urmare, va sugeram sa cautati o optica ce detine sisteme specializate in masurarea cu mare acuratete si precizie a parametrilor ramelor si lentilelor, pentru a beneficia de un inalt grad de personalizare (VisuReal de la HOYA sau VisioOffice de la Essilor).

  Sper ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand telefonic sau pe e-mail.


  Daniela Jugariu
  Director vanzari
  Daniela Jugariu
  07-11-2014 |
 • Am varsta de 57 de ani.Recent mi-am pus ochelari cu lentile progresive si nu ma pot acomoda cu ei.Cand port acesti ochelari ochii imi obosesc foarte tare mai ales cand citesc, capul ma doare la frunte si in spate.Mentionez ca iau medicamente pentru hipertensiune, iar de cand port acesti ochelari tensiunea creste, situatie care nu am mai avut pana acum de cand iau medicamente.
  CALINESCU MARCELA
  16-03-2015 |
 • Raspuns pentru Dna. Calinescu,

  Buna ziua,

  Va multumim pentru accesarea site-ului Clinicii Novaoptic.

  Daca neacomodarea persista in conditiile in care ochelarii sunt purtati permanent si priviti corect prin lentila, trebuie sa va adresati centrului oftalmologic unde au fost realizati ochelarii.
  Trebuie verificata corectia optica iar in laboratorul de optica se va verifica centrarea lentilelor si daca este respectata distanta interpupilara.
  O modificare de dioptrie fata de corectia anterioara, o modificare a indicelui de refractie al lentilelor, schimbarea formei ramei poate solicita un timp de acomodare mai mare.
  Pe de alta parte, o lentila progresiva premium, personalizata reduce foarte mult timpul de acomodare, la unele persoane am vazut chiar o acomodare instantanee.
  Va doresc succes!
  Cu stima,
  Gabriela Bodnari, optometrist
  17-03-2015 |
 • Va rog sa ma ajutati.Reteta indica pt distanta OD sf + 2.25,cil + 1.25 ax 50,OS sf + 2.75 cil +1.50 ax 135 iar pt aproape OD + 4,75 cil +1.25 ax 50 OS + 4.75 cil +1.50 ax135,iar pe plicul lentilelor progresive essilor crz forte scrie OD sf + 4.00,+2.77 cil -1.25, +1.21 ax 140,051 iar OS sf + 4.25,+2.70 cil -1.50 +1.44 ax 045 134.Nu vad cu ele la calculator si ma intreb de ce apare un minus la cilindru,Sunt lentilele gresite? multumasc mult anticipat!
  Ramona
  29-04-2015 |
 • Pentru Ramona
  Buna ziua!
  Multumim pentru accesarea site-ului nostru.

  Din relatarea dvs reiese ca diagnosticul dvs este:
  - Astigmatism hipermetropic compus
  - Presbiopie

  Corectia astigmatismului se face cu lentile cilindrice. Dioptria cilindrica poate fi exprimata in 2 moduri (datorita unei formule matematice, numita transpozitie):
  - Cu cilindru pe plus (asa cum ati primit prescriptia)
  OD: +2.25 SF * +1.25 CYL AX 50
  OS: +2.75 SF * +1.50 CYL AX135
  - Cu cilindru pe minus
  OD: +3.50 SF * -1.25 CYL AX 140
  OS: +4.25 SF * -1.50 CYL AX 45

  Pe plicurile lentilelor progresive apar 2 valori:
  1. Prima este prescriptia dvs pentru distanta, cu valoarea cilindrului pe –
  OD: +4.00 SF * -1.25 CYL AX 140
  OS: +4.25 SF * -1.50 CYL AX 45
  2. A doua este o valoare dioptrica reala. “Ea este diferita datorita faptului ca geometria lentilei este ajustata de designerii Essilor, astfel incat dioptria sa se potriveasca cu cea de pe reteta, pentru conditiile de purtare ale clientului.”(Conform manualui tehnic ESSILOR)

  Cu alte cuvinte, aceasta diferenta este data de gradul de personalizare a lentilei, de toti parametrii personali luati in calcul la fabricarea lentilei. (inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex)
  OD: +2.77 SF * +1.21 CYL AX 051
  OS: +2.70 SF * +1.44 CYL AX 134

  Analizand valorile expuse, inclin sa cred ca a survenit o eroare in transcrierea facuta de dvs pentru prescriptia la ochiul drept (pentru distanta).

  Referitor la faptul ca nu vedeti bine la calculator, va recomandam sa va adresati opticii de unde ati achizitionat ochelarii, pentru a verifica daca acestia sunt reglati corespunzator si daca au fost montati respectandu-se toti parametrii tehnici de montaj.

  Sper ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand telefonic sau pe e-mail.
  Daniela Jugariu, Director vanzari
  29-04-2015 |
 • Bun? ziua,

  Recent mi s-a recomandat purtarea unor ochelari cu lentile progresive. Datele din re?et? sunt:

  Ochelari pentru distan?? - OD sfer? -2.50; OS sfer? -2.25; Dp/mm 60.
  Ochelari pentru aproape - add +0.50 sf; Dp/mm 58.

  Adresându-m? unui alt cabinet pentru a afla un pre? aproximativ pentru astfel de lentile, mi s-a comunicat c? nu se pot executa aceste lentile, explica?ia fiind c? nu se poate executa add. +0.50, ci doar de la +0.75.

  A? dori s? m? l?muri?i dumneavoastr? în aceast? privin?? pentru c? îmi vine greu s? cred totu?i c? re?eta ar fi gre?it?.

  V? mul?umesc!
  Anca Popa
  12-05-2015 |
 • Raspuns pentru dna Anca Popa

  Buna ziua,

  Va multumim pentru accesarea site-ului Clinicii Novaoptic.

  Raspunsul primit de dvs este partial corect. Intr-adevar, lentila progresiva cu aditie de 0.50 este foarte rar utilizata, de aceea marea majoritate a producatorilor de lentile progresive nu o au in oferta.
  Exista, totusi, in oferta producatorului HOYA, lentila Hoyalux Summit Pro care porneste de la aditia de 0.50.

  Recomandarea noastra, in cazul dumneavoastra, este o lentila Nulux Active, de la HOYA, care are o scadere a puterii dioptrice de 0.53. Datorita design-ului, ofera confort mai bun, pastreaza ochii odihniti mai mult timp, iar adaptarea este aproape instantanee.
  Aceasta este o lentila recomandata persoanelor peste 20 de ani care folosesc indeosebi vederea la aproape, precum si tinerilor presbiopi.

  Pentru mai multe detalii va asteptam la unul din punctele noastre de lucru, din Botosani si Suceava, zilnic intre orele 08:30-17:30.
  Daniela Jugariu
  14-05-2015 |
 • Buna ziua! In urma cu 6 ani am fost diagnosticata cu hipermetropie, ca urmare mi s-au prescris ochelari pe care i-am purtat permanent cu dioptrii +1.25 la ambii ochi. Acum diagnosticul pus este de presbiopie + 3.25 la ambii ochi, mi s-au prescris ochelari doar pentru citit si lucrul la calculator, pentru distanta urmand sa-i folosesc pe ceilalt vechi. Lucrez la calculator si relatii publice aproximativ 10 ore pe zi, insa in cursul zilei trebuie sa ma ridic de la birou de foarte multe ori si sa interactionez cu clientii. M-am obisnuit cu noii ochelari, ii port tot timpul, atat pentru aproape cat si pentru distanta. Fara ei nu vad bine. Este gresit, trebuie sa-mi fac si pentru distanta alti ochelari, nu afecteaza vederea in timp? Va rog sa-mi dati un sfat. Ce fel de lentile mi-ar fi necesare pentru a folosi o singura pereche de ochelari si cat ar costa? Multumesc.
  Bantas Adina
  09-10-2015 |
 • Raspuns ptr. dna Bantas Adina,

  Buna ziua,

  Va multumim pentru accesarea site-ului clinicii noastre.
  Din cele relatate de dvs., va recomand cu toata convingerea lentilele progresive.Avand dioptrie egala atat pentru distanta cat si pentru aproape, lucrand la computer si fiind necesara si interactiunea cu publicul, sunteti un candidat perfect pentru astfel de lentile.
  Ochelarii de aproape sunt utili doat pentru scris, citit, adica o distanta de cca 30-40 cm insa claritatea vederii la distantele mai mari, de peste 1 m, este data de alta dioptrie, in cazul dvs. de +1,25. Asadar, nu puteti vedea cu aceeasi pereche de ochelari , +3,25 si la aproape si la distnata, deci este nevoie de o lentila progresiva. Aceasta are dioptria de +1,25 , pentru distsnta, in partea de sus a lentilei, si, progresiv, pana in partea de jos a lentilei sunt dioptriile necesare vederii intermediare-calculator, birou, respectiv vederii de aproape- scris, citit.
  Preturile variaza la astfel de lentile, in functie de performantele lentilei, tipul lentilei etc. , alte informatii le puteti obtine vizitandu-ne la unul din punctelle nostre de lucru din Suceava sau Botosani.
  Cu stima,
  Gabriela Bodnari, optometrist
  21-10-2015 |
 • Substantive cu forme numai la plural (pluralia tantum)
  b.1. substantive comune: anale, sale, calti, icre, taitei, zori, ochelari etc.;
  b.2. substantive proprii: Bucegi, Carpati etc.
  valentin gramatic
  02-01-2016 |
 • buna ziua . de 3 ani am inceput sa port ochelari...initial am purtat o lentila office de interior cu +0.5 pt aproape si +0.25 pt distanta....de circa o luna au inceput sa mi oboseasca ochii si la un control am constatat ca dioptriile pentru aproape au crescut la +1.25 ,la distanta au ramas la +0.25(diagnostic presbiopie hipermetropie mica). de circa 10 zile folosesc lentile essilor varilux (359-100-vx computer 3v ne orma ini=0 dd=75
  sph.=+0.25 cyl.=0 axis=000 add.=1.00 amberelax crizal alize uv) . pe partea de aproape totul pare ok dar pe parte de intermediar incepand de la 1 metru distanta, vederea nu mai este clara . am o zona de claritate pe partea superioara lentilei pe o latime de maxim 3 mm , care ma face sa mi duc ochelarul pe varful nasului ca la un monofocal si am tendinta sa ma uit pe deasupra ochelarului. de ex. daca privesc ecranul unui televizor aflat la 3 metri il vad clar in partea superiora si neclar in partea de inferioara unde apare si subtitrarea. daca misc ochelarul in jos sa obtin claritate in partea inferioara cu sutitrarea, partea superioara a ecranului ramane in afara ochelarului. va rog sa ma ajutati si sa mi raspundeti, daca se poate, care ar putea fi cauza ( neadaptare la noile lentile , eroare de prescriptie, eroare de montaj etc). in cazul unei erori de montaj ce se intampla? care ar trebui sa fie latimea minima al unui canal de dioptrie? multumesc mult
  ghenghea gigel
  01-02-2016 |
 • Recent mi-am facut ochelari cu lentile progresive,dar nu reusesc sa ma adaptez pe strada cu ei(perioada de adaptare se sfarseste).Recunosc ca i-am
  purtat de cateva ori,am senzatia de instabilitate si nesiguranta.Oare sunt
  eu vinovata sau nu sunt corect montati? Port ochelari de 12 ani si am 67 ani
  Va multumesc anticipat
  maria andriescu
  08-05-2016 |
 • Raspuns pentru d-na Andriescu Maria

  Buna ziua!
  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Asa cum mentiona mai sus colega mea, Livia Dobrescu, acomodarea cu lentilele progresive este influentata de mai multi factori:

  - dioptrie, aditie (diferenta dintre dioptria de citit si cea de distanta), designul lentilei progresive, lentile purtate anterior, masurarea parametrilor specifici lentilelor progresive (inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex), montaj.

  Cele mai frecvente cazuri ale neacomodarii cu lentile progresive sunt erorile de montaj (care pot da senzatii de instabilitate si nesiguranta in miscare) sau de prescriptie.
  De cele mai multe ori, ajustarile ulterioare ale ramei si usoara modificare a parametrilor specifici pot rezolva cu succes aceste senzatii neplacute.

  Prin urmare, recomandarea noastra este sa va adresati opticii de unde i-ati comandat pentru o verificare in primul rand al corectitudinii montajului si apoi al prescriptiei.
  Daca montajul si prescriptia dumneavoastra au fost verificate si sunt corecte, dar nu reusiti sa va acomodati, ar trebui sa beneficiati de garantia de acomodare oferita de catre toti furnizorii de lentile progresive.

  Speram ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand.
  Daniela Jugariu, Director vanzari
  11-05-2016 |

Participaţi la discuţii

Câte stele credeţi că merită articolul:

 • Rating: 2.9/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rating: 2.9/5 (Voturi:209)

NUME:
 
E-MAIL(nu se face public):

ADĂUGAŢI UN COMENTARIU:


Codul din imagine:   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Novaoptic