A A A

Novaoptic
Novaoptic
Menu top
Menu bottom

Lentile progresive - Avantaje si BeneficiiOdată cu trecerea anilor, e natural ca ochii să cunoască o scădere progresivă a puterii de adaptare. Pentru a avea o vedere clară la toate distanţele, cea mai bună alegere sunt lentilele progresive! Confortul excepţional conferit de lentilele progresive, în contextul diferitelor activităţi cotidiene, este principalul argument în recomandarea lentilelor progresive.

AVANTAJELE lentilelor progresive:

 • echilibrarea vederii binoculare;
 • tranziţie progresivă şi extrem de uşoară între zona pentru vederea la distanţă şi cea > pentru vedere la aproape;
 • acomodare rapidă şi uşoară;
 • nu trădează vârsta purtătorului;
 • lentilele progresive de ultima generaţie au imagine periferică semnificativ îmbunătăţită în comparaţie cu lentilele progresive convenţionale.

Vorbim astăzi despre lentile progresive personalizate pentru cei mai exigenţi purtători. Aceştia sunt cei care doresc o soluţie unică care să corespundă exact cerinţelor proprii: personalitatea îmbinată cu tehnologie sofisticată. Acum acest lucru este posibil cu noul aparat Visioffice.

Visioffice este un sistem complet de măsurare care permite opticienilor să obţină cu mare precizie parametrii ramelor şi lentilelor folosite astăzi în optica medicală şi apoi să le recomande cu încredere clienţilor.

Visioffice reprezintă un progres important în obţinerea unei calităţi şi precizii deosebite a ochelarilor. Reprezintă, in egală măsură, un mijloc foarte util, plăcut şi atractiv cu care clienţii interacţionează pe tot parcursul procesului de alegere a lentilelor şi ramelor.

lentile progresive

Fig. 1 Beneficiu lentile progresive: Vedere clară la distanţă, la aproape şi la distanţă intermediară
Putem comanda lentilele progresive luând în considerare următorii parametri personalizaţi obligatorii:

 1. Coeficientul de mişcare cap/ochi;
 2. Coeficientul de stabilitate;
 3. Distanţa pupilară măsurată pe fiecare ochi;
 4. Distanţa ochi-lentilă (vertex) sau distanţa Centrului de Rotaţie al Ochiului în cazul opţiunii EYECODE;
 5. Unghiul de curbură al ramei;
 6. Unghiul pantoscopic;
 7. Înălţimea de montaj;
 8. Gravarea iniţialelor purtătorului pe lentile (până la 4 caractere).
lentile progresive
Fig. 2 Beneficiu lentile progresive: Imaginea
periferică este semnificativ îmbunătăţită

BENEFICIILE lentilelor progresive personalizate sunt:

 • adaptare uşoară;
 • garanţia adaptării;
 • se potrivesc perfect tuturor ramelor cu o înălţime de montaj minimă de 14mm.

Avantajele pentru purtătorii de ochelari sunt efectul de „valuri” redus şi o vedere dinamică optimizată.

Performanţele lentilelor progresive sunt puternic influenţate de dimensiunea pupilei utilizate la calculul lentilei. Dimensiunea pupilei variază permanent, în funcţie de diferiţi factori:

 • distanţa: cu cât un obiect este mai aproape, cu atât pupila se micşorează;
 • lumina: cu cât luminozitatea este mai scăzută, cu atât pupila se măreşte;
 • vârsta: persoanele mai în vârstă au pupila mai mică;
 • ametropia: proiecţia pupilei prin lentilă variază în funcţie de ametropie.

În prezent, lentilele progresive au evoluat atât de mult încât prezbiţii pot să îşi aleagă orice tip de ramă fără să le fie afectat câmpul vizual!
Lentilele progresive sunt astăzi perfect adaptate şi pentru ramele înguste fără să fie făcute compromisuri care să limiteze performanţele confortului vizual. Geometria asferică şi calculul curburilor suprafeţelor lentilelor în funcţie de dioptrie, adiţie şi diametru, conduc la lentile subţiate, aplatizate, cu aberaţii reduse, câmpuri vizuale largi şi implicit, o acomodare uşoară şi rapidă a purtătorului cu lentilele.
lentile progresive
Fig. 3 Beneficiu lentile progresive: Acomodare
rapidă şi uşoară

Activitatea cotidiană a fiecărui purtător de ochelari reprezintă un factor important în alegerea lentilei progresive. Astfel, persoanele care îşi desfăşoară activitatea în interior (medici, profesori, muzicieni, proiectanţi, informaticieni etc) le sunt recomandate lentilele cu câmpuri vizuale duble pentru aproape şi triple pentru zona intermediară.

Persoanele sceptice, care nu au mai purtat lentile progresive, le recomandăm lentile cu o construcţie asferică, respectiv atorică care asigură un câmp vizual mare atât pentru vederea de departe cât şi pentru zona de intermediară şi cea de citit.

Performanţele lentilelor progresive sunt îmbunătăţite prin tratamentele antireflex, de ultimă generaţie, care conferă o transparenţă maximă lentilelor şi o estetică deosebită. Lentilele progresive sunt şi în varianta fotocromatică, cu indice mare de refracţie (în funcţie de dioptrie şi de cerinţele estetice ale purtătorului).

Intreaga gama de lentile progresive din portofoliul Novaoptic beneficiază de certificate de calitate si de garanţie de adaptare.Află mai mult! Vezi articolul din secţiunea News: Aparatul Visioffice!

Recomandă:


Comentariile cititorilor(8)

 • Recent mi-am pus si eu ochelari cu lentile progresive si nu ma pot acomoda cu ei iar cand obosesc incepe ochiul drept sa lacrimeze. Spuneti-mi va rog ce se intampla !
  Claudia Tivilichi
  26-04-2014 |
 • Buna ziua D-na Tivilichi,

  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro

  Referitor la problema dumneavoastra va pot oferi urmatoarele informatii.
  Acomodarea cu lentilele progresive este influentata de mai multi factori:
  - dioptrie, aditie, designul lentilei progresive, lentile purtate anterior, masurarea parametrilor specifici lentilelor progresive, montaj.

  Cele mai frecvente cazuri ale neacomodarii cu lentile progresive sunt erorile de montaj sau de prescriptie.
  Cel mai bine ar fi sa va adresati opticii de unde i-ati comandat pentru o verificare in primul rand al corectitudinii montajului si apoi al prescriptiei.
  Lentilele progresive sunt lentile personalizate care se monteaza dupa parametri specifici: inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex.

  Daca montajul si prescriptia dumneavoastra au fost verificate si sunt corecte dar nu reusiti sa va acomodati ar trebui sa beneficiati de garantia de acomodare oferita de catre toti furnizorii de lentile.

  Speram ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand.

  Livia Dobrescu
  Director Vanzari
  Livia Dobrescu
  28-04-2014 |
 • Buna ziua.
  va rog sami spuneti cam cat ar putea costa o pereche de ochelari cu lentile progresive dioptrii +2.75 ambii ochi ,rama pret mediU (cca 200 de lei maximum)standard si in varianta cu protectie contra zagaraiturilor.Astept urgent raspunsul Dvs.Numai bine
  Boris Georgescu
  27-09-2014 |
 • Buna ziua d-le Georgescu!

  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Pretul unei perechi de ochelari cu lentile progresive standard si cu tratament antireflex premium (durificare forte si efect antistatic) porneste de la 1000 de lei.
  Recomandarea noastra este ca achizitionarea unui astfel de ochelar sa fie facuta sub indrumarea unui profesionist, deoarece alegerea ramei si a tipului de lentile este influentata de mai multi factori (tipul de activitate desfasurat, stilul de viata, prescriptia de ochelari etc)

  Pentru detalii suplimentare va asteptam la unul din punctele noastre de lucru, din Botosani si Suceava, zilnic intre orele 08:30-17:30.

  Daniela Jugariu
  Director vanzari
  Daniela Jugariu
  30-09-2014 |
 • Buna ziua ,port ochelari cu lentile progresive de 4 ani si am constatat ca dioptriile cresc anual , ba chiar si mai repede . In activitatea pe care o prestez ochii i-mo obosesc repede si ma ustura .As vrea sa stiu cat costa lentilele progresive personalizate si unde sa ma adresez in Bucuresti.
  Roman Viorel
  30-10-2014 |
 • Buna ziua d-le Roman!

  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Pretul unei perechi de lentile progresive personalizate porneste de la 1400 lei.
  Asa cum recomandam mai sus, d-lui Georgescu, achizitionarea unui astfel de ochelar trebuie facuta sub indrumarea unui profesionist. Prin urmare, va sugeram sa cautati o optica ce detine sisteme specializate in masurarea cu mare acuratete si precizie a parametrilor ramelor si lentilelor, pentru a beneficia de un inalt grad de personalizare (VisuReal de la HOYA sau VisioOffice de la Essilor).

  Sper ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand telefonic sau pe e-mail.


  Daniela Jugariu
  Director vanzari
  Daniela Jugariu
  07-11-2014 |
 • Am varsta de 57 de ani.Recent mi-am pus ochelari cu lentile progresive si nu ma pot acomoda cu ei.Cand port acesti ochelari ochii imi obosesc foarte tare mai ales cand citesc, capul ma doare la frunte si in spate.Mentionez ca iau medicamente pentru hipertensiune, iar de cand port acesti ochelari tensiunea creste, situatie care nu am mai avut pana acum de cand iau medicamente.
  CALINESCU MARCELA
  16-03-2015 |
 • Raspuns pentru Dna. Calinescu,

  Buna ziua,

  Va multumim pentru accesarea site-ului Clinicii Novaoptic.

  Daca neacomodarea persista in conditiile in care ochelarii sunt purtati permanent si priviti corect prin lentila, trebuie sa va adresati centrului oftalmologic unde au fost realizati ochelarii.
  Trebuie verificata corectia optica iar in laboratorul de optica se va verifica centrarea lentilelor si daca este respectata distanta interpupilara.
  O modificare de dioptrie fata de corectia anterioara, o modificare a indicelui de refractie al lentilelor, schimbarea formei ramei poate solicita un timp de acomodare mai mare.
  Pe de alta parte, o lentila progresiva premium, personalizata reduce foarte mult timpul de acomodare, la unele persoane am vazut chiar o acomodare instantanee.
  Va doresc succes!
  Cu stima,
  Gabriela Bodnari, optometrist
  17-03-2015 |

Participaţi la discuţii

Câte stele credeţi că merită articolul:

 • Rating: 2.8/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rating: 2.8/5 (Voturi:155)

NUME:
 
E-MAIL(nu se face public):

ADĂUGAŢI UN COMENTARIU:


Codul din imagine:   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Novaoptic