A A A

Novaoptic
Novaoptic
Menu top
Menu bottom

Lentile progresive - Avantaje si BeneficiiOdată cu trecerea anilor, e natural ca ochii să cunoască o scădere progresivă a puterii de adaptare. Pentru a avea o vedere clară la toate distanţele, cea mai bună alegere sunt lentilele progresive! Confortul excepţional conferit de lentilele progresive, în contextul diferitelor activităţi cotidiene, este principalul argument în recomandarea lentilelor progresive.

AVANTAJELE lentilelor progresive:

 • echilibrarea vederii binoculare;
 • tranziţie progresivă şi extrem de uşoară între zona pentru vederea la distanţă şi cea > pentru vedere la aproape;
 • acomodare rapidă şi uşoară;
 • nu trădează vârsta purtătorului;
 • lentilele progresive de ultima generaţie au imagine periferică semnificativ îmbunătăţită în comparaţie cu lentilele progresive convenţionale.

Vorbim astăzi despre lentile progresive personalizate pentru cei mai exigenţi purtători. Aceştia sunt cei care doresc o soluţie unică care să corespundă exact cerinţelor proprii: personalitatea îmbinată cu tehnologie sofisticată. Acum acest lucru este posibil cu noul aparat Visioffice.

Visioffice este un sistem complet de măsurare care permite opticienilor să obţină cu mare precizie parametrii ramelor şi lentilelor folosite astăzi în optica medicală şi apoi să le recomande cu încredere clienţilor.

Visioffice reprezintă un progres important în obţinerea unei calităţi şi precizii deosebite a ochelarilor. Reprezintă, in egală măsură, un mijloc foarte util, plăcut şi atractiv cu care clienţii interacţionează pe tot parcursul procesului de alegere a lentilelor şi ramelor.

lentile progresive

Fig. 1 Beneficiu lentile progresive: Vedere clară la distanţă, la aproape şi la distanţă intermediară
Putem comanda lentilele progresive luând în considerare următorii parametri personalizaţi obligatorii:

 1. Coeficientul de mişcare cap/ochi;
 2. Coeficientul de stabilitate;
 3. Distanţa pupilară măsurată pe fiecare ochi;
 4. Distanţa ochi-lentilă (vertex) sau distanţa Centrului de Rotaţie al Ochiului în cazul opţiunii EYECODE;
 5. Unghiul de curbură al ramei;
 6. Unghiul pantoscopic;
 7. Înălţimea de montaj;
 8. Gravarea iniţialelor purtătorului pe lentile (până la 4 caractere).
lentile progresive
Fig. 2 Beneficiu lentile progresive: Imaginea
periferică este semnificativ îmbunătăţită

BENEFICIILE lentilelor progresive personalizate sunt:

 • adaptare uşoară;
 • garanţia adaptării;
 • se potrivesc perfect tuturor ramelor cu o înălţime de montaj minimă de 14mm.

Avantajele pentru purtătorii de ochelari sunt efectul de „valuri” redus şi o vedere dinamică optimizată.

Performanţele lentilelor progresive sunt puternic influenţate de dimensiunea pupilei utilizate la calculul lentilei. Dimensiunea pupilei variază permanent, în funcţie de diferiţi factori:

 • distanţa: cu cât un obiect este mai aproape, cu atât pupila se micşorează;
 • lumina: cu cât luminozitatea este mai scăzută, cu atât pupila se măreşte;
 • vârsta: persoanele mai în vârstă au pupila mai mică;
 • ametropia: proiecţia pupilei prin lentilă variază în funcţie de ametropie.

În prezent, lentilele progresive au evoluat atât de mult încât prezbiţii pot să îşi aleagă orice tip de ramă fără să le fie afectat câmpul vizual!
Lentilele progresive sunt astăzi perfect adaptate şi pentru ramele înguste fără să fie făcute compromisuri care să limiteze performanţele confortului vizual. Geometria asferică şi calculul curburilor suprafeţelor lentilelor în funcţie de dioptrie, adiţie şi diametru, conduc la lentile subţiate, aplatizate, cu aberaţii reduse, câmpuri vizuale largi şi implicit, o acomodare uşoară şi rapidă a purtătorului cu lentilele.
lentile progresive
Fig. 3 Beneficiu lentile progresive: Acomodare
rapidă şi uşoară

Activitatea cotidiană a fiecărui purtător de ochelari reprezintă un factor important în alegerea lentilei progresive. Astfel, persoanele care îşi desfăşoară activitatea în interior (medici, profesori, muzicieni, proiectanţi, informaticieni etc) le sunt recomandate lentilele cu câmpuri vizuale duble pentru aproape şi triple pentru zona intermediară.

Persoanele sceptice, care nu au mai purtat lentile progresive, le recomandăm lentile cu o construcţie asferică, respectiv atorică care asigură un câmp vizual mare atât pentru vederea de departe cât şi pentru zona de intermediară şi cea de citit.

Performanţele lentilelor progresive sunt îmbunătăţite prin tratamentele antireflex, de ultimă generaţie, care conferă o transparenţă maximă lentilelor şi o estetică deosebită. Lentilele progresive sunt şi în varianta fotocromatică, cu indice mare de refracţie (în funcţie de dioptrie şi de cerinţele estetice ale purtătorului).

Intreaga gama de lentile progresive din portofoliul Novaoptic beneficiază de certificate de calitate si de garanţie de adaptare.Află mai mult! Vezi articolul din secţiunea News: Aparatul Visioffice!

Recomandă:


Comentariile cititorilor(11)

 • buna ziua . de 3 ani am inceput sa port ochelari...initial am purtat o lentila office de interior cu +0.5 pt aproape si +0.25 pt distanta....de circa o luna au inceput sa mi oboseasca ochii si la un control am constatat ca dioptriile pentru aproape au crescut la +1.25 ,la distanta au ramas la +0.25(diagnostic presbiopie hipermetropie mica). de circa 10 zile folosesc lentile essilor varilux (359-100-vx computer 3v ne orma ini=0 dd=75
  sph.=+0.25 cyl.=0 axis=000 add.=1.00 amberelax crizal alize uv) . pe partea de aproape totul pare ok dar pe parte de intermediar incepand de la 1 metru distanta, vederea nu mai este clara . am o zona de claritate pe partea superioara lentilei pe o latime de maxim 3 mm , care ma face sa mi duc ochelarul pe varful nasului ca la un monofocal si am tendinta sa ma uit pe deasupra ochelarului. de ex. daca privesc ecranul unui televizor aflat la 3 metri il vad clar in partea superiora si neclar in partea de inferioara unde apare si subtitrarea. daca misc ochelarul in jos sa obtin claritate in partea inferioara cu sutitrarea, partea superioara a ecranului ramane in afara ochelarului. va rog sa ma ajutati si sa mi raspundeti, daca se poate, care ar putea fi cauza ( neadaptare la noile lentile , eroare de prescriptie, eroare de montaj etc). in cazul unei erori de montaj ce se intampla? care ar trebui sa fie latimea minima al unui canal de dioptrie? multumesc mult
  ghenghea gigel
  01-02-2016 |
 • Recent mi-am facut ochelari cu lentile progresive,dar nu reusesc sa ma adaptez pe strada cu ei(perioada de adaptare se sfarseste).Recunosc ca i-am
  purtat de cateva ori,am senzatia de instabilitate si nesiguranta.Oare sunt
  eu vinovata sau nu sunt corect montati? Port ochelari de 12 ani si am 67 ani
  Va multumesc anticipat
  maria andriescu
  08-05-2016 |
 • Raspuns pentru d-na Andriescu Maria

  Buna ziua!
  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Asa cum mentiona mai sus colega mea, Livia Dobrescu, acomodarea cu lentilele progresive este influentata de mai multi factori:

  - dioptrie, aditie (diferenta dintre dioptria de citit si cea de distanta), designul lentilei progresive, lentile purtate anterior, masurarea parametrilor specifici lentilelor progresive (inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex), montaj.

  Cele mai frecvente cazuri ale neacomodarii cu lentile progresive sunt erorile de montaj (care pot da senzatii de instabilitate si nesiguranta in miscare) sau de prescriptie.
  De cele mai multe ori, ajustarile ulterioare ale ramei si usoara modificare a parametrilor specifici pot rezolva cu succes aceste senzatii neplacute.

  Prin urmare, recomandarea noastra este sa va adresati opticii de unde i-ati comandat pentru o verificare in primul rand al corectitudinii montajului si apoi al prescriptiei.
  Daca montajul si prescriptia dumneavoastra au fost verificate si sunt corecte, dar nu reusiti sa va acomodati, ar trebui sa beneficiati de garantia de acomodare oferita de catre toti furnizorii de lentile progresive.

  Speram ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand.
  Daniela Jugariu, Director vanzari
  11-05-2016 |
 • Buna seara!
  Lucrez la farmacie si de curand am aflat ca am nevoie de ochelarii, am +1 la ambii ochi. Intrebarea mea este pentru ce lentila sa obtez cea progresiva sau cea clasica pt. ochelari normali?
  multumesc
  Narcisa
  16-08-2016 |
 • Raspuns pentru Narcisa,
  Lentilele progresive permit vederea clara la mai multe distante de lucru si sunt cele mai indicate pentru activitatile din farmacie.
  Dr.Cristina David
  17-08-2016 |
 • Am fost de curand la un consult oftalmologic unde mi-au fost prescrise lentile progresive de 1,25 pentru distanta si 3,25 pentru aproape.Am apelat la un cabinet de optica medicala unde mi-au fost montate lentile Rhein Vision .Problema este ca zona intermediara pe care eu o folosesc in majoritatea timpului la serviciu(monitoare aflate la cca.1-1,5m)este foarte greu de identificat si foarte mica,orice miscare usoara a capului ducand la incetosarea imaginii ,evident cu o stare de iritare.Ce este de facut?
  Traian Cazan
  18-09-2016 |
 • Buna ziua!
  Datorita disconfortului utilizarii a doua perechi de ochelari am decis sa-mi achizitionez o pereche de ochelari cu lentile progresive. Dupa o consultatie si prescrierea retetei(presbiopie),OD+1.50(D); +3.75(A) si OS+1.75(D); +4.00(A), am achizitionat ochelarii. Daca la vederea la distanta si intermediara nu am avut probleme deosebite la vederea de aproape(calculator)practic nu pot folosi ochelarii. Vad doar doua-trei cuvinte si cand incerc sa parcurg randul normal ecranul se deformeaza devenind rombic iar randurile formeaza valuri, in functie de cum misc capul.
  Considerati normala aceasta situatie sau este o problema de acomodare. Astept cu interes parerea Dv si va doresc toate cele bune!
  gheorghe
  19-09-2016 |
 • Raspuns pentru dl Traian Cazan si pentru dl Gheorghe

  Buna ziua!

  Multumim pentru interesul acordat site-ului nostru!

  In cadrul clinicii NOVAOPTIC, alegerea celei mai bune solutii pentru fiecare purtator de ochelari in parte se face in urma unei discutii cu un consultant profesional al vederii. In acest mod se stabilesc cu exactitate nevoile dumneavoastra vizuale, stilul de viata, modul in care vor fi folositi ochelarii, distanta de lucru, mediul de lucru, dar si alti parametri necesari pentru a va putea oferi cele mai bune lentile, pentru ca noii dumneavoastra ochelari sa va ofere cel mai bun confort.

  Asa cum precizam si in alte raspunsuri, acomodarea cu lentilele progresive este influentata de mai multi factori:
  - designul lentilei progresive (foarte important), masurarea cu precizie a parametrilor specifici lentilelor progresive (inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex), montaj, dioptrie, aditie (diferenta dintre dioptria de citit si cea de distanta), lentile purtate anterior.

  Cele mai frecvente cazuri ale neacomodarii cu lentile progresive sunt erorile de montaj (care pot da senzatii de instabilitate si nesiguranta in miscare) sau de prescriptie.
  De cele mai multe ori, ajustarile ulterioare ale ramei si usoara modificare a parametrilor specifici pot rezolva cu succes aceste senzatii neplacute.

  Alegerea unor lentile progresive personalizate ofera o acomodare rapida si mult mai usoara.

  Ne este dificil sa va dam un raspuns concret legat de posibilele cauze ale neacomodarii cu lentilele progresive pe care le purtati. Prin urmare, recomandarea noastra este sa va adresati opticii de unde i-ati comandat pentru o verificare in primul rand al corectitudinii montajului si apoi al prescriptiei.
  Daca montajul si prescriptia dumneavoastra au fost verificate si sunt corecte, dar nu reusiti sa va acomodati, ar trebui sa beneficiati de garantia de acomodare oferita de catre toti furnizorii de lentile progresive.

  Avand in vedere specificul muncii dumneavoastra (calculator), o alegere buna ar putea fi si lentilele progresive de birou.
  Acestea sunt lentile progresive concepute special pentru utilizatorii de computer. Sunt disponibile in mai multe variante, in functie de distanta la care aveti nevoie sa vedeti clar (1m, 2 m sau 4 m), pentru utilizatorii de computer care petrec constant si continuu ore bune in fata calculatorului sau pentru utilizatorii de computer care privesc des la distanta.

  Speram ca toate aceste informatii v-au fost de ajutor. Pentru alte detalii ne puteti contacta oricand.
  Daniela Jugariu, Director vanzari
  22-09-2016 |
 • Buna ziua,
  De citeva zile am achizitionat ochelari progresivi rehin vision la distanta de 1,75 si aproape(citit) 3,75 la distata si intetmediar pot spune ca m-am acomodat dar nu vad sa citesc si nici la calculator, tableta cimpul se ingusteaza si vederea nu este clara, a luat legatura cu respectivi si am avut un raspuns bizar: " progrsivi nu sunt de citit romane" sa-i folosesc pe cei vechi ptr citit, asi dori un raspuns sincer de la dvs, va multumesc.
  Gina
  26-10-2016 |
 • Raspuns pentru d-na Gina,

  Buna ziua!
  Multumim pentru accesarea site-ului www.novaoptic.ro.

  Ochelarii cu lentile progresive trebuie sa ofere o vedere clara, naturala si sa acopere toate cele 3 zone ale vederii: distanta, intermediar si aproape.

  Dupa cum precizam si in raspunsurile anterioare, acomodarea cu lentilele progresive este influentata de mai multi factori:

  - dioptrie
  - aditie (diferenta dintre dioptria de citit si cea de distanta)
  - designul lentilei progresive
  - lentile purtate anterior
  - masurarea parametrilor specifici lentilelor progresive (inaltime de montaj, distanta interpupilara, unghi pantoscopic, distanta vertex)
  - montaj.

  Ea poate surveni imediat sau in decursul a 2-3 saptamani de purtare permanenta.

  De cele mai multe ori, ajustarile ramei si usoara modificare a parametrilor specifici pot rezolva cu succes senzatiile pe care le descrieti.

  De aceea, va sugeram sa va adresati opticii de unde ati achizitionat ochelarii pentru efectuarea acestor ajustari.


  Daca montajul si prescriptia dumneavoastra au fost verificate si sunt corecte, dar senzatiile descrise de dvs persista, ar trebui sa beneficiati de garantia de acomodare oferita de catre toti furnizorii de lentile progresive.

  Cu stima,
  Daniela Jugariu
  28-10-2016 |
 • Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cat ar costa la dvs o pereche de ochelari cu lentile progresive, la citit sa aiba 3.00 cu 3.25, sa fie tratate antireflex si cu ceva croma verzui in partea superioara, cu tot cu rama si consultatie. Va multumesc.
  Honoriu Crisan
  27-04-2017 |

Participaţi la discuţii

Câte stele credeţi că merită articolul:

 • Rating: 2.7/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rating: 2.7/5 (Voturi:302)

NUME:
 
E-MAIL(nu se face public):

ADĂUGAŢI UN COMENTARIU:


Codul din imagine:   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Novaoptic