A A A

Novaoptic
Novaoptic
Menu top
Menu bottom

Avantajele lentilelor progresive de interiorLentile progresive de interior
Fig. 1 Lentilele progresive de
interior vă oferă confort şi
relaxare vizuală

Datorită utilizării tot mai intensive a computerului în activitatea cotidiană, se simte tot mai acut nevoia unor lentile speciale pentru o vedere perfectă la mişcarea constantă a ochilor între ecran, tastatură şi manuscris, situate la distanţe diferite.

Lentilele monofocale de citit nu rezolvă cerinţele vieţii moderne, limitând vederea şi claritatea, focalizând vederea numai până la distanţa de 40 cm. Purtătorii unor astfel de lentile, pentru a vedea la o distanţă mai mare de 40 cm sunt nevoiţi să execute mişcări constante de a-şi scoate ochelarii şi apoi de a-i pune la loc, sau recurg la alegerea ochelarilor “pe jumătate “agăţaţi”pe vârful nasului, privind pe deasupra lor la distanţă, fâcându-i să arate mult mai în vârstă!

Prezbiţii care folosesc ochelarii de citit şi privesc şi la distanţe mai mari de 50 cm se confruntă cu:


- dureri de cap şi de ochi;

- tendinţa de a se apropia de obiectul privit;

- lipsa de claritate a vederii;

- disconfort la calculator şi riscul de a dezvolta probleme cervicale.

Toate acestea se întâmplă datorită lipsei de acomodaţie a cristalinului care face ca ochii să nu compenseze surplusul de putere al lentilelor monofocale pentru citit.
Aceste inconveniente sunt eliminate prin alegerea unor lentile speciale pentru aproape şi intermediar, numite generic, progresive de interior.

Beneficiile lentilelor progresive de interior sunt:

 • vedere garantată până la 1,50m;
 • zona de aproape stabilă, câmpuri vizuale largi pentru distanţa intermediară;
 • toleranţă excelentă şi adaptare uşoară;
 • zona de vedere optimă pentru o poziţie confortabilă a corpului şi capului;
 • lentilă excelentă pentru birou si mai ales, lucru la calculator;
 • pot avea suprafaţa cu geometrie asferică, obţinându-se lentile subţiri, estetice, cu aberaţii minime laterale.
lentile progresive de interior lentile progresive de interior lentile progresive de interior
Fig. 2 Lentilele progresive de interior: confort pentru vederea de aproape şi la distanţă intermediară

Unele activităţi de interior solicită un câmp vizual larg şi o profunzime a vederii până la 4 metri. Exemple elocvente sunt medicii stomatologi, farmaciştii, funcţionarii publici care sunt nevoiţi să se concentreze simultan la mai multe distanţe vizuale.

De aceea, este foarte important să aflăm de la client care este distanţa maximă de lucru până la care trebuie să aibă o vedere clară, noi având posibilitatea să selectăm una din distanţele disponibile: 100, 200, 300 sau 400 cm.

Aceste variante de lentile progresive de interior, comparative cu alte lentile de acest gen, se diferenţiază prin trei aspecte foarte importante:

 • câmp vizual foarte larg şi reducerea deformărilor de imagine;
 • libertatea de a alege distanţa maximă de lucru, fără a depinde de adiţie, în funcţie de cerinţele clientului;
 • confort şi relaxare vizuală în timpul activităţilor de interior.

Şi prezbiţii tineri se confruntă cu lipsa de focusare, ochi obosiţi la sfârşitul zilei, sau chiar o senzaţie de arsură sau de iritare, deoarece trebuie să se concentreze continuu la distanţe mici şi medii, folosind la maxim capacitatea de adaptare. Novaoptic oferă soluţia cea mai bună şi în acest caz.

Vino la Novaoptic şi primeşte energie pentru ochii tăi!

Recomandă:


Comentariile cititorilor(2)

 • Buna ziua,
  care ar fi recomandarea dvs., in cazul in care am nevoie de ochelari atat pentru citit cat si pentru lucru la calculator, pe perioada orare zilnice de 8 ore: lentile progresive essilor varilux phisio sau Varilux Computer?
  Multumesc
  Gabi
  16-03-2016 |
 • Pentru Gabi

  Buna ziua!

  Multumim pentru accesarea site-ului nostru.

  Lentilele Varilux Physio 2.0 sunt lentile progresive ce ofera vedere de inalta rezolutie, indiferent de distanta si de conditiile de iluminare.

  Lentilele Varilux Computer sunt lentile progresive concepute special pentru utilizatorii de computer. Sunt disponibile in doua variante, 2V (pentru utilizatorii de computer care petrec constant si continuu ore bune in fata calculatorului) si 3V (pentru utilizatorii de computer care privesc des la distanta).

  Alegerea celei mai bune solutii pentru fiecare purtator de ochelari in parte se face in urma unei discutii cu un consultant profesional al vederii. In acest mod stabilim cu exactitate nevoile dumneavoastra vizuale, stilul de viata, modul in care vor fi folositi ochelarii, distanta de lucru, mediul de lucru, dar si alti parametri necesari pentru a va putea oferi cele mai bune lentile, pentru a ne asigura ca noii dumneavoastra ochelari va vor oferi cel mai bun confort.

  Pentru mai multe detalii va asteptam in magazinele Novaoptic, din Botosani si Suceava, de luni pana vineri intre orele 08.30 – 17.30.
  Daniela Jugariu, Director vanzari
  19-03-2016 |

Participaţi la discuţii

Câte stele credeţi că merită articolul:

 • Rating: 2.5/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Rating: 2.5/5 (Voturi:243)

NUME:
 
E-MAIL(nu se face public):

ADĂUGAŢI UN COMENTARIU:


Codul din imagine:   This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)

Novaoptic